Het bestuur

Hans de Vries

Hans de Vries

Voorzitter

Maria van de Westelaken

Maria van de Westelaken

Penningmeester

Gerard van Kaathoven

Gerard van Kaathoven

Secretaris

Hoe het allemaal begon

’t Aller eerste eitje van de club is feitelijk gelegd bij JBC ’t Dupke uit Sint Michielsgestel. Een aantal mensen uit Schijndel waren lid van deze jeu de boules vereniging in dit dorp, op 5 km afstand van Schijndel.

De toernooien van ’t Dupke werden vaak gehouden in de manege “Molenheide” in Schijndel. Schijndelse leden trokken hier vrienden en kennissen mee naar toe, en ook die raakten verslaafd aan de nog onbekende sport. Daarmee was een groep van zo’n 18 mensen ontstaan die regelmatig, heel enthousiast, onderling een balletje gooiden.

Het begin van de vereniging is van 7 december 1984; de officiële oprichtingsdatum. Achter café Peer Wouters werden 3 banen aangelegd en vanaf toen ging het snel. De volgende stap was een uitbreiding naar 33 buitenbanen in 1988 bij Stichting “de Beemdhut”. Alles nog buiten in de openlucht van mei t/m oktober. ‘s Winters werd onderdak gevonden bij “de Walnoot”, een bevriende vereniging uit Boxtel.

In augustus 2002 werd begonnen met de bouw van het huidige complex aan de Leemputtenweg 3. En al heel snel kon in januari 2003 de accommodatie,  officieel boulodrome, in gebruik worden genomen. In één klap hadden we 2 hallen met elk 8 binnenbanen, 32 buitenbanen en een mooie sportkantine met alles er op en er aan. Een hele grote wens was in vervulling gegaan en dit was de basis van een groeiende belangstelling voor Petanque, ook wel  jeu de boules genoemd in de volksmond…..

De rest van onze geschiedenis kunt u vinden via onderstaande link

Ga naar de website van de Heemkundekring Schijndel

Benieuwd naar onze beelden uit de oude doos?

Bekijk ze hier