Zilveren plak voor Jolanda Visser!!

 

Tijdens het NK Tête a Tête, 22 mei 2022, leverde Jolanda Visser, een prestatie van formaat af. De speelster van de Schijndelse vereniging PV Wij Liggen, schreef geschiedenis met haar 2e plaats bij dit Nationaal Kampioenschap.

Na een kwalificatie-ronde in Asten wist Jolanda zich te kwalificeren voor deze eindrondes. In Zeist was de top van Nederland samen gekomen om het tegen elkaar op te nemen bij het petanque-spel één tegen één. Dit speltype is minder bekend maar daarom niet minder aantrekkelijk om te bekijken. Het mooie zit ‘m vooral in het feit dat je zelf verantwoordelijk bent voor het plaatsen en het schieten, alleen jij neemt een beslissing. Jouw tactiek kan bepalend zijn voor de winst of het verlies.

Voor Jolanda was het een dag die begon met een eerste loting en daarna steeds de winnaars tegen de winnaars. In de voorlaatste wedstrijd was Josefien Koogje haar tegenstander. In een rechtstreeks duel wist Jolanda de favoriet voor de titel, overtuigend te kloppen, klasse!!!

De finale was een spannende partij die uiteindelijk net uit haar handen glipte. Sandy Rikkers van Les Cailloux uit Zeist was de kampioen van dit jaar.

Maar, de blijdschap bij Jolanda was er niet minder om.

Jolanda, proficiat met je prestatie, ga zo door!!